Kulturë

Në Shqipëri hidhet ideja: Edhe Teatri i Operas, privat

Në Shqipëri hidhet ideja: Edhe Teatri i Operas, privat

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti ka bërë së fundmi një deklaratë në një takim me artistët e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit, nga ku hodhi idenë e privatizimit të këtij institucioni dhe mosvarjes së tij nga shteti.

I ndodhur me shumë se dy dekada në TKOB, dirigjent, maestro dhe menaxheri i saj Zhani Ciko ndan me ne idetë, se cilat janë modelet më të mira në rast se shkohet drejt një reforme të tillë.