Kulturë

“Silver Boom” pushton hapësirën publike me lirinë e grave

“Silver Boom” pushton hapësirën publike me lirinë e grave

Ndërvarësia midis hapësirës, qytetit, gjinisë dhe moshës, e ka kthyer artisten Anna Anderegg në Kosovë. Nëpërmjet performancës “Silver Boom” ku bëri bashkë gjashtëmbëdhjetë gra në moshë, zbërtheu këtë aspekt duke u përqendruar te rritja e vetëdijesimit kolektiv. Qe si një intervenim artistik që mund të cilësohet edhe si dialog midis trupit njerëzor dhe hapësirës publike përreth.

Koreografja zvicerane e ka nxitur publikun që të mendojë së çfarë janë duke bërë këto gra e çfarë po tregojnë. Nëpërmjet lëvizjeve, performueset kanë përcjellë imazhe e ndjesi që janë perceptuar në mënyra të ndryshme nga të pranishmit.