Kulturë

“Qielli i trazuar” si rrugëtim i vështirë mbi kuptimin e jetës

“Qielli i trazuar” si rrugëtim i vështirë mbi kuptimin e jetës
Jehon Gorani (Roberti) dhe Arta Muçaj (Venera) në filmin “Qielli i trazuar”

“Qielli i trazuar” që në minutat e para zbërthen esencën – pyetjet mbi ekzistencën. E bën këtë me monologun që dëgjohet në sfond. Fillimisht shtron pyetjen nëse kuptimi i vetëm i jetës, është vdekja. Këtë të fundit e kërkon edhe personazhi kryesor, Roberti, psikolog i njohur dhe fitues çmimesh në fushën e vet. Është i bindur se njeriu është pjesë e natyrës – apo çfarëdo tjetër, e cila ka fuqinë dhe që nuk mund ta lejojë që një qenie e saj të mbizotërojë dhe ta mund, duke mundur vdekjen.

 

“Qielli i trazuar” që në minutat e para zbërthen esencën – pyetjet mbi ekzistencën. E bën këtë me monologun që dëgjohet në sfond. Fillimisht shtron pyetjen nëse kuptimi i vetëm i jetës, është vdekja. Këtë të fundit e kërkon edhe personazhi kryesor, Roberti, psikolog i njohur dhe fitues çmimesh në fushën e vet. Është i bindur se njeriu është pjesë e natyrës – apo çfarëdo tjetër, e cila ka fuqinë dhe që nuk mund ta lejojë që një qenie e saj të mbizotërojë dhe ta mund, duke mundur vdekjen.

“Kam disa shqetësime shpirtërore”, thotë Roberti, (Jehon Gorani), aktori i njohur kosovar me karrierë të bujshme në skenën botërore. Më ketë fjali, ai mundohet që t’ia sqarojë gruas së tij, Venerës (Arta Muçaj) situatën me të cilën përballet. Kaosin brenda vetes. E ka ndarë mendjen të vetëvritet, por për këtë lyp “miratimin” e familjes.