Kulturë

“Sytë” në platformën evropiane “Gigmit”

“Sytë” në platformën evropiane “Gigmit”

Pas anulimit të turneut të parë zyrtar nëpër Evropë, grupi “Sytë” do t’i rikthehet skenës ndërkombëtare. Sot (e enjte) duke filluar prej orës 19:25 do të performojnë online në kuadër të edicionit të tretë të “Indoor Inspired”. “Sytë” janë në mesin e dhjetë pjesëmarrësve në festivalin dyditor që organizohet nga platforma “Gigmit”. Platforma me nam që merret me promovimin e artistëve, ka në databazën e vet më shumë se 110 mijë profesionistë të muzikës, grupe dhe DJ. Përmes projekteve të ndryshme ajo u mundëson artistëve të rinj që të realizojnë karrierë ndërkombëtare, duke promovuar muzikën e tyre nëpër gjithë Evropën.

 

Pas anulimit të turneut të parë zyrtar nëpër Evropë, grupi “Sytë” do t’i rikthehet skenës ndërkombëtare. Sot (e enjte) duke filluar prej orës 19:25 do të performojnë online në kuadër të edicionit të tretë të “Indoor Inspired”. “Sytë” janë në mesin e dhjetë pjesëmarrësve në festivalin dyditor që organizohet nga platforma “Gigmit”. Platforma me nam që merret me promovimin e artistëve, ka në databazën e vet më shumë se 110 mijë profesionistë të muzikës, grupe dhe DJ. Përmes projekteve të ndryshme ajo u mundëson artistëve të rinj që të realizojnë karrierë ndërkombëtare, duke promovuar muzikën e tyre nëpër gjithë Evropën.

Thirrja për edicionin e tretë që nisi të mërkurën, ishte e hapur për këdo. Këtë herë, përkrah grupit kosovar të njohur për stilin e veçantë, do të luajnë edhe artistë të njohur që në thelb e kanë muzikën pop. Nata e parë e Festivalit nisi më këngëtaren e njohur Geiste që veçohet për përzierjen e tingujve elektronikë me ritëm dhe me tekste të fuqishme. Pop-muzika e saj e errët është rezultat i influencimit që artistja ka pasur nga artistët e tjerë si Grimes, Aurora e Lord. Dita e dytë, më kantautoren Ange nga Barcelona e që jeton në Sydney e njohur për stilin pop. Në mesin e performuesve, veçohet edhe duoja e indie-popit, “Vaarwell” nga Lisbona, që do të performojë pas grupit kosovar.