Kulturë

“Shota” pezullon koncertin e jubileut

“Shota” pezullon koncertin e jubileut
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Në vitin 1950, Kosova e asokohshme si krahinë në kuadër të Republikës Popullore Federative të Jugosllavisë, do të bëhej me ansamblin profesionist të këngëve dhe valleve, “Shota”.

Pikërisht më 30 tetor të atij viti, në gazetën zyrtare do të publikohej vendimi për themelimin e atij që sot është ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve, “Shota”. Pikërisht në ditën e 70-vjetorit të institucionit qendror të kulturës, ishte planifikuar që të mbahej koncert festiv.