Kulturë

Themeluar për të mbrojtur trashëgiminë botërore, UNESCO shpesh kërcënon atë që duhet të mbrojë

 

Më 16 nëntor 1945, 44 kombe u mblodhën në Londër për të krijuar një organizatë ndërkombëtare, e cila kishte për qëllim bashkëpunim arsimor, shkencor dhe kulturor nën mbrojtjen e Kombeve të Bashkuara. Projekti i tyre ishte rindërtimi intelektual dhe moral i një bote të shkatërruar.

Të zhytur në muzgun e perandorisë dhe të udhëhequr nga fitimtarët e luftës që sapo kishte përfunduar, fuqitë e mëdha koloniale dhe themeluesit e UNESCO kërkonin të kishin ndikim global me një program rindërtimi.