Kulturë

“Anibar” pret animacione që reflektojnë ndryshim e liri kreative

 

Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Animuar, “Anibar” i është përveshur punës për edicionin e 12-të. Stafi është në kërkim të filmave që do ta plotësojnë mozaikun e edicionit të ardhshëm. Për këtë edicion, “Anibari” pret që të ketë animacione të cilët do të reprezantojnë ndryshimin e të menduarit dhe të jetuarit si rezultat i ngjarjeve të fundit dhe eksplorimin me teknika, forma dhe lirinë kreative që e ofron mediumi i animacionit. Këtë e ka bërë të ditur për KOHËN drejtoresha e Festivalit, Arba Hatashi. Thirrja është e hapur për animacione të metrazhit të shkurtër dhe të gjatë nga të gjitha vendet e botës.

“Anibar” pranon filma në shtatë kategori të ndryshme duke filluar nga kategoria ndërkombëtare, studentore, ballkanike, ajo e të drejtave të njeriut, video-animacionit muzikor, e filmit të metrazhit të gjatë, si dhe kategoria për fëmijë dhe adoleshentë. Aty janë edhe programet speciale të cilat kurohen posaçërisht për atë edicion nga profesionistë të ndryshëm.