Kulturë

Masat e Qeverisë lejojnë ngjarjet kulturore, orari i pamundëson

Tridhjetë për qind e hapësirës, siç ishte përcaktuar edhe në fillim të këtij muaji, do të mund të shfrytëzohet për mbajtjen e aktiviteteve kulturore (Foto: Arben Llapashtica)

Nëpërmjet propozim-vendimit për masat e reja për parandalim e shpërndarjes së koronavirusit Qeveria i ka lejuar aktivitetet kulturore. Por me të njëjtin vendim ekzekutivi i pamundëson shumicën prej tyre. Përderisa institucionet kulturore mund të ushtrojnë veprimtarinë duke shfrytëzuar 30 për qind të hapësirave – ashtu siç qe përcaktuar me vendim të 1 nëntorit – në komunat me rrezik të lartë nga e premtja do të ndalohen lëvizjet e qytetarëve nga ora 19:00 deri në 05:00. Në këtë kategori hyjnë Prishtina, Podujeva, Obiliqi, Fushë-Kosova, Mitrovica e Jugut, Gjilani, Ferizaj, Shtimja, Gjakova dhe Peja.

 

Nëpërmjet propozim-vendimit për masat e reja për parandalim e shpërndarjes së koronavirusit Qeveria i ka lejuar aktivitetet kulturore. Por me të njëjtin vendim ekzekutivi i pamundëson shumicën prej tyre. Përderisa institucionet kulturore mund të ushtrojnë veprimtarinë duke shfrytëzuar 30 për qind të hapësirave – ashtu siç qe përcaktuar me vendim të 1 nëntorit – në komunat me rrezik të lartë nga e premtja do të ndalohen lëvizjet e qytetarëve nga ora 19:00 deri në 05:00. Në këtë kategori hyjnë Prishtina, Podujeva, Obiliqi, Fushë-Kosova, Mitrovica e Jugut, Gjilani, Ferizaj, Shtimja, Gjakova dhe Peja.

Shumica e ngjarjeve kulturore mbahen në mbrëmje prej orës 19:00 dhe 20:00. Institucionet qendrore të kulturës, Teatri Kombëtar i Kosovës, Baleti Kombëtar i Kosovës, Filarmonia e Kosovës e disa organizata kulturore zhvillojnë aktivitet në mbrëmje.