Kulturë

“Home...” shpërblehet në forumin e njohur hungarez

“Home...” shpërblehet në forumin e njohur hungarez
Dokumentari “Home is where the films are” merr mbështetje për promovim nëpër festivale
 

“Home is where the films are” i regjisores More Raça po vazhdon rrugëtimin nëpër programe ndërkombëtare dhe ka marrë çmimin special në programin “DunaDoc”, që përkrahet nga kanali televiziv “HBO Europa” dhe nga programi “Fast Forward Program” i Qendrës së Filmit në Hungari. Çmimi “Documentary Association of Europe” është një mundësi për të bashkëpunuar me profesionistë dhe promovuar filmin, i cili është në fazën e zhvillimit dhe dokumenton një histori goxha intriguese. Pas 20 vjetëve disa fëmijë tashmë të rritur vihen në kërkim të filmbërësve amerikanë. Synimi i tyre është që t’i gjejnë njerëzit që i kanë vënë në kontakt me kinematografinë gjatë luftës së fundit në Kosovë, kur qëndronin në kampin e Stenkovecit të Maqedonisë së Veriut.

Programi “DunaDoc” është një forum profesional për dokumentarë kreativë, që është themeluar në vitin 2013 nga pesë regjisore e producentë hungarezë. Qëllimi i tij është krijimi i lidhjeve në mes të filmbërësve dhe audiencës hungareze me industrinë ndërkombëtare të filmave ndërkombëtarë. Seria e tyre e masterklasave është një mundësi për të diskutuar për projekte, për të grumbulluar fonde dhe marrë mbështetje gjatë procesit të realizimit si në aspektin financiar ashtu edhe atë kreativ.