Kulturë

Piktura me motive shqiptare

 

Përmes formave dhe ngjyrave, ajo synon ta kthejë të kaluarën në një dritë të re.

Artistja Teuta Beqiri-Hasangjekaj ka krijuar një seri pikturash që i ka titulluar “Valltarët”, “Veku”, “Nusja” e “Kroi”. Nëpërmjet koloritit, Teuta sjellë dinamikën dhe jetën e grave shqiptare pranë kroit e vekut, raporton KOHA.