Kulturë

“Dashnoret e presidentit” sfidojnë etikën njerëzore në “Dodonë”

“Dashnoret e presidentit” sfidojnë etikën njerëzore në “Dodonë”
Donika Ahmeti në rolin e Marta Washingtonit (djathtas) dhe Adelina Halitjaha për rolin e Silvia Carverit në shfaqjen “Dashnoret e presidentit”

Ishin përhapur fjalët në publik se kreu i një shteti, pos gruas, kishte edhe dashnore. Vdekja e tij kishte sjellë përplasjen e parë të “frikshme” ndërmjet zonjës së parë dhe të dashurës së tij, të cilat vendosën të uleshin për të biseduar duke shpalosur gjëra intime nga e kaluara e presidentit fiktiv. Duke prezantuar fakte të reja në takimin e tyre dramatik me plot emocione, dialogu i tyre herë-herë kalon në fyerje deri në mosdurim. Ato e kishin dashuruar një burrë i cili i në fund të jetës i kishte shpërblyer me vuajtje.

 

Ishin përhapur fjalët në publik se kreu i një shteti, pos gruas, kishte edhe dashnore. Vdekja e tij kishte sjellë përplasjen e parë të “frikshme” ndërmjet zonjës së parë dhe të dashurës së tij, të cilat vendosën të uleshin për të biseduar duke shpalosur gjëra intime nga e kaluara e presidentit fiktiv. Duke prezantuar fakte të reja në takimin e tyre dramatik me plot emocione, dialogu i tyre herë-herë kalon në fyerje deri në mosdurim. Ato e kishin dashuruar një burrë i cili i në fund të jetës i kishte shpërblyer me vuajtje.

Kjo histori u inskenua në dramën “Dashnoret e presidentit”, e cila u dha premierë si shfaqje mysafire të mërkurën pasdite në teatrin e qytetit të Prishtinës “Dodona”, për publik tejet të reduktuar në numër, për shkak të masave ndaj pandemisë.