Kulturë

Teatri i Gjilanit nis provat për “Kosovo for dummies” me kosovarët nëpër Evropë

Teatri i Gjilanit nis provat për “Kosovo for dummies” me kosovarët nëpër Evropë
“Kosovo for dummies“ me tekst të Jeton Nezirajt, nën regji të Blerta Rrusemi-Nezirajt, do të jepet premierë në Teatrin e Qytetit të Gjilanit në janar, dhe do të hapë Festivalin e Dramës Origjinale Shqipe
 

Një histori sa qesharake aq edhe absurde do të kenë mundësinë ta shohin ata që në janar ia mësyjnë Teatrit të Gjilanit. Një vajze i duhet të dëshmojë se nuk është rinoqeront. Dëshmia i duhet për lejeqëndrim në Zvicër. Me satirë e ironi të skajshme, drama e Jeton Nezirajt, “Kosovo for Dummies” do të jetë shfaqja më e re e Teatrit të Qytetit të Gjilanit. Nën regji të Blerta Rrustemi-Nezirajt, “Kosovo for dummies” rrëfen historinë e Antigonës nga Kosova, e cila përballet me kërkesa absurde të autoriteteve zvicerane.

“Megjithatë, t'ju themi që në fillim: në shfaqje nuk do të derdhet as një pikë gjaku, sado që ngjarjet që ajo i shtjellon janë mjaft dramatike. Madje-madje, nuk do të eksplodojë as edhe ndonjë bombë, pavarësisht se njëri nga personazhet e shfaqjes është mysliman dhe kjo mund të paragjykohet nga dikush. Drama ka fund të lumtur”, shkruhet në njoftimin me qasje satirike të Teatrit të Gjilanit.