Kulturë

Galeria Kombëtare e Kosovës me Këshill të ri e në pritje të drejtorit

Ministrja e kulturës, Vlora Dumoshi, ka vendosur që Galeria Kombëtare e Kosovës të jetë institucioni i gjashtë me radhë që do të ketë përbërje të re të Këshillit Drejtues
Ministrja e kulturës, Vlora Dumoshi, ka vendosur që Galeria Kombëtare e Kosovës të jetë institucioni i gjashtë me radhë që do të ketë përbërje të re të Këshillit Drejtues
 

Galeria Kombëtare e Kosovës është institucioni i radhës të cilit i është ndërruar përbërja e Këshillit Drejtues. Ministrja e Kulturës, Vlora Dumoshi, ka vendosur që GKK-ja të jetë institucioni i gjashtë me radhë që do të ketë përbërje të re të organit më të lartë udhëheqës.

Nëpërmjet një vendimi të së mërkurës të kësaj jave, ministrja Dumoshi ka shkarkuar gjashtë nga shtatë anëtarët që përbënin Këshillin Drejtues të GKK-së. Kësisoj, ajo ua ka ndërprerë në gjysmë mandatin katërvjeçar në këtë organ Driton Axhanit, Xhevdet Pantinës, Malbora Krajkut, Arjeta Miftarit, Enver Hoxhës dhe Arlinda Hajrullahut, si përfaqësuese e MKRS-së. Vetëm piktorja Zake Prelvukaj i ka mbijetuar zhbërjes së vendimit me të cilin këta anëtarë ishin emëruar nga ish-ministri I Kulturës, Kujtim Gashi, më 9 nëntor të vitit 2017.