Kulturë

Bëhet pranim-dorëzimi i 121 veprave të artit

 

Është finalizuar procesi i shpronësimit të 121 veprave të artit që për dekada kanë qëndruar në hotelin “Grand”. Pas vendimit të Qeverisë së Kosovës për shpronësim ato do t’i takojnë Galerisë Kombëtare të Kosovës. Bartja e tyre do të bëhet gjatë muajit janar.

Janë dashur 6 vjet që të zyrtarizohet procesi që kishte nisur midis Ministrisë së Kulturës dhe Agjencisë Kosovare të Privatizimit. Të mërkurën nëpërmjet një ceremonie, 121 veprat e artit që për disa dekada kanë qëndruar në Hotelin Grand, i janë dorëzuar Galerisë Kombëtare të Kosovës. Procesit i ka paraprirë një vendim i Qeverisë për shpronësimin e tyre.

Ceremonia e mbajtur në hotelin që dikur ishte një prej emblemave të kryeqytetit është shoqëruar edhe me një mini-ekspozitë.