Kulturë

Qendra kulturore “Nexhmije Pagarusha” – mbi dy vjet pa projekt

Qendra kulturore me emrin e Nexhmije Pagarushës në fshatin e saj të lindjes, Pagarushë, është nismë e organizatës joqeveritare “Troja” e përkrahur nga Ministria e Kulturës. Komuna e Malishevës qysh në korrik të vitit 2018 ka ndarë parcelën prej 25 arësh, që gjendet afër truallit ku është lindur Pagarusha e po ashtu edhe afër kroit që ajo e ka përmendur shpesh nëpër intervista kur përshkruante fëmijërinë në fshat. Planifikohej që guri themeltar i kësaj qendre të vihej më 2019, por procesi për përzgjedhjen e projektit s’u finalizua as më 2020

Prishtinë, 31 dhjetor – Janë bërë më shumë se dy vjet qëkur Ministria e Kulturës ia ka mësyrë që të ndërtojë një qendër kulturore në fshatin Pagarushë të Malishevës. Por deri tash nuk ia ka dalë që të ketë as projekt.

 

Prishtinë, 31 dhjetor – Janë bërë më shumë se dy vjet qëkur Ministria e Kulturës ia ka mësyrë që të ndërtojë një qendër kulturore në fshatin Pagarushë të Malishevës. Por deri tash nuk ia ka dalë që të ketë as projekt.

Qysh prej tetorit të vitit 2018 kanë nisur procedurat e sigurimit të projektit për këtë qendër kulturore që është caktuar ta ketë emrin e Nexhmije Pagarushës, e cila ka marrë epitetin “Bilbili i Kosovës”. Institucioni më i lartë kulturor në vend planifikonte që vitin e kaluar të vihej edhe guri themeltar i objektit. Për këtë ishte dakorduar qysh asokohe edhe diva e muzikës shqipe, e cila vdiq më 7 shkurt të 2020-s dhe u varros në fshatin Pagarushë.