Kulturë

“Exil” bën histori edhe si kandidati i parë i Kosovës për “Golden Globe”

“Exil” bën histori edhe si kandidati i parë i Kosovës për “Golden Globe”
“’Exil’ është një film për paranojën dhe identitetin që është njëkohësisht i errët dhe surreal, me jehona të zhanrit të kinemasë dhe një sens jokonvencional të humorit”, është përshkrimi në faqen zyrtare të “Golden Globe Awards”

Propozimi i vendit për “Oscar” është konfirmuar si kandidat për nominim në “Golden Globe Awards”, në kategorinë “Filmi më i mirë i huaj”. Veç ky fakt – ani pse ka ende rrugë deri tek arritja e suksesit të madh – ka mjaftuar që t’u bjerë në sy qarqeve ndërkombëtare. Faqja zyrtare “Golden Globe Awards” i ka kushtuar vëmendje tek citon edhe regjisorin Visar Morina. “Një lajm i mirë shumë i rëndësishëm, sidomos tani që jemi edhe në garë për çmimin ‘Oscar 2020’. Në anën tjetër, jemi dyfish të lumtur pasi që me këtë nominim Kosova për herë të parë ka një film si kandidat në ngjarje me rëndësi”, ka thënë producenti Yll Uka

 

Propozimi i vendit për “Oscar” është konfirmuar si kandidat për nominim në “Golden Globe Awards”, në kategorinë “Filmi më i mirë i huaj”. Veç ky fakt – ani pse ka ende rrugë deri tek arritja e suksesit të madh – ka mjaftuar që t’u bjerë në sy qarqeve ndërkombëtare. Faqja zyrtare “Golden Globe Awards” i ka kushtuar vëmendje tek citon edhe regjisorin Visar Morina. “Një lajm i mirë shumë i rëndësishëm, sidomos tani që jemi edhe në garë për çmimin ‘Oscar 2020’. Në anën tjetër, jemi dyfish të lumtur pasi që me këtë nominim Kosova për herë të parë ka një film si kandidat në ngjarje me rëndësi”, ka thënë producenti Yll Uka

Përveç çmimeve e premierave në festivale me nam, “Exil” i Visar Morinës do ta shënojë historinë e tij edhe si filmi i parë me të cilin Kosova ia mësyn çmimit të madh “Golden Globe”. Propozimi i vendit për “Oscar” është konfirmuar si kandidat për nominim në “Golden Globe Awards” në kategorinë “Filmi më i mirë i huaj”. Veç ky fakt – ani pse ka ende rrugë deri tek arritja e suksesit të madh – ka mjaftuar që t’u bjerë në sy qarqeve ndërkombëtare.