Kulturë

Muzeu që ruan kujtimet e fëmijëve të vrarë

“Ka aq shumë dhimbje në këto mure…e ndjeva deri në palcë”, ka shkruar njëri nga vizitorët e ekspozitës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”.

 

“Ka aq shumë dhimbje në këto mure…e ndjeva deri në palcë”, ka shkruar njëri nga vizitorët e ekspozitës “Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”.

Që nga maji i vitit 2018, në katin përdhese të bibliotekës “Hivzi Sylejmani” ruhen gjësende të fëmijëve të vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës së fundit në Kosovë. Për të kaluar aty, vizitori përballet me emrat 1.133 fëmijëve të vrarë, për të kaluar në gjësendet që dëshmojnë për një fëmijëri të lënë në gjysmë.