Kulturë

“Përmes vijave” në lojë me stilet

“Përmes vijave” në lojë me stilet
Vija është baza mbi të cilën zhvillon punimet e tij grafisti Blerim Tmava. Duke eksperimentuar vazhdimisht, përpiqet të studiojë thelbin dhe lëvizjen e vijave. Portretet janë ato që mbizotërojnë disa prej punimeve të ekspozuara
 

Ka debutuar me ekspozitë personale, dhe nëpërmjet veprave që ka përthekuar me të, ka sjellë eksplorimin e vazhdueshëm të vijës e të stileve. Pos anës estetike, ajo që dëshmon Blerim Tmava është guximi në shprehjet artistike. “Unë thjesht e shpreh veten dhe punoj me çfarëdo teknike dhe materiali që më del përpara. Kam dëshirë që të eksperimentoj dhe të shpreh idetë e mia në artin figurativ”, thotë ai

Një grua në moshë reflekton qëndrim stoik që e përcjell me buzëqeshje. Artisti Blerim Tmava e ka vendosur gjyshen si imazhin e parë me të cilin takohen ata që shkojnë për ta parë ekspozitën e tij të parë personale të titulluar “Përmes vijave”, që u hap të enjten mbrëma në hapësirën e re kulturore “Publico”. Fiks 33 piktura që janë të vendosura aty shpërfaqin karakterin eksplorues të artistit.

Tmava e kishte fotografuar fillimisht gjyshen për ta portretizuar nëpërmjet ngjyrave të akrilit. Artisti thotë se gjyshja e ka vizituar disa herë në atelie gjatë kohës kur e ka punuar këtë vepër.