Kulturë

Teatri i Pejës bëhet me drejtoreshë, akuza për manipulim të konkursit

Teatri i Pejës bëhet me drejtoreshë, akuza për manipulim të konkursit
 

Krenare Luta-Radoniqi tashmë ka nisur punën si drejtoreshë e teatrit “Istref Begolli” por njëra prej kandidateve për këtë pozitë pretendon se konkursi e procedurat janë manipuluar. “Manipulimi është bërë te pikët”, është njëra prej akuzave të saj. I është adresuar Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës por ende ka ndonjë vendim. Autoritetet komunale mohojnë akuzat

Pejë, 21 janar – Kanë kaluar gati pesë vjet që teatri i qytetit të Pejës, “Istref Begolli” ka funksionuar pa drejtor të rregullt dhe kryesisht është drejtuar nga ushtrues detyre të drejtorit. E para disa ditësh Krenare Luta-Radoniqi është emëruar drejtoreshë e re e këtij institucioni, e përzgjedhur me konkursin e rregullt që ishte shpallur në mesin e muajit nëntor të vitit të kaluar.

Por ky emërim është duke u kontestuar nga Hateme Krasniqi-Bytyqi, njëra prej kandidateve që ka konkurruar për këtë pozitë. Ajo pohon se ky konkurs është manipuluar.