Kulturë

Dita e demokracisë

Inaugurimi i Joe Bidenit, presidenti i 46-të i SHBA-së, më 20 janar 2020 (Foto: Reuters)

Kjo është dita e Amerikës.

 

Kurorëzimi i zgjedhjeve amerikane u prit nga amerikanët dhe nga bota si të ishte fitore e një revolucioni demokratik kundër një regjimi autoritar. “Ripërtëritja amerikane” dhe “Një epokë e re”, ishin disa prej kryetitujve të mediave më të mëdha amerikane derisa Bideni po përçonte mesazhin e unitetit të brendshëm e të kthimit të lidershipit të jashtëm

Kjo është dita e Amerikës.

Kjo është dita e demokracisë.