Kulturë

Dhjetë rrëfime artistësh në kërkim të ngjyrave në kohë pandemie

Duke u nisur nga përvojat personale të artistëve, “C19 A20” kapërcen nëpër realitetin e shoqërisë. Rrëfimet e artistëve rrugëtojnë nëpër histori reale rreth asaj sesi ndryshuan jetët e njerëzve, sesi luftuan, u përballën, u bashkuan dhe u përshtatën në këtë kohë të jashtëzakonshme

Prishtinë, 19 shkurt – “Si filloi mbyllja për ju?”, është pyetja që ka shtuar “Iniciativa për Histori Gojori” e që ka nxjerrë përvoja të ndryshme lidhur me krizën globale të shkaktuar nga pandemia. I janë dashur disa muaj komunikim i vazhdueshëm me një grup të artistësh për t’i përmbledhur në libër shumë nga përgjigjet që lidhen me këtë pyetje.

 

Libri me ilustrime, i titulluar “C19 A20”, është i shtrirë në dhjetë rrëfime në vetën e parë. Artistët e përfshirë, që janë bërë pjesë e librit me vizatimet e rrëfimet e tyre, u përkasin brezave dhe prejardhjeve të ndryshme kulturore. Nga “Iniciativa për Histori Gojore” kanë thënë se ky libër ka ardhur si përpjekje për të krijuar një kuptim më të ngjyruar dhe më empatik për mënyrën se si koronavirusi ka ndikuar në jetën e qytetarëve të Kosovës

Prishtinë, 19 shkurt – “Si filloi mbyllja për ju?”, është pyetja që ka shtuar “Iniciativa për Histori Gojori” e që ka nxjerrë përvoja të ndryshme lidhur me krizën globale të shkaktuar nga pandemia. I janë dashur disa muaj komunikim i vazhdueshëm me një grup të artistësh për t’i përmbledhur në libër shumë nga përgjigjet që lidhen me këtë pyetje.

Libri me ilustrime, i titulluar “C19 A20”, është i shtrirë në dhjetë rrëfime në vetën e parë. Artistët e përfshirë, që janë bërë pjesë e librit me vizatimet e rrëfimet e tyre, u përkasin brezave dhe prejardhjeve të ndryshme kulturore. Nga “Iniciativa për Histori Gojore” kanë thënë se ky libër ka ardhur si përpjekje për të krijuar një kuptim më të ngjyruar dhe më empatik për mënyrën se si koronavirusi ka ndikuar në jetën e qytetarëve të Kosovës që nga koha kur u shfaqën rastet e para me koronavirus, më 13 mars të vitit të kaluar. Duke u nisur nga përvojat personale të artistëve, ai kapërcen nëpër realitetin e shoqërisë. Rrëfimet e artistëve rrugëtojnë nëpër histori reale rreth asaj sesi ndryshuan jetët e njerëzve, sesi luftuan, u përballën, u bashkuan dhe u përshtatën në këtë kohë të jashtëzakonshme, ndërsa përmes librit për ilustrim kjo i bën edhe lexuesit e tij pjesë të këtyre historive, duke e ngjyrosur atë varësisht nga pikëpamja e tyre.