Kulturë

Ekipi i “Zgjoi” rikthen vëmendjen te gratë e Krushës

Ekipi i “Zgjoi” rikthen vëmendjen te gratë e Krushës
Regjisorja Blerta Basholli, gjatë një takimi virtual me publikun nga të katër anët e botës, ka kërkuar më shumë përkrahje për gratë e Krushës
 

Regjisorja e filmit “Zgjoi”, Blerta Basholli, por edhe personazhi që rrëfeu si inspirim, Fahrije Hoti nga Krusha, aktorja Yllka Gashi dhe producenti Valon Bajgara përmes një takimi virtual, janë bërë bashkë për herë të parë për të biseduar së bashku për rrugëtimin e filmit. Por, qëllimi i vërtetë i këtij takimi ishte që të bëhej më shumë për të ndihmuar gratë e Krushës së Madhe

Ekipin e filmit “Zgjoi” nën regji të Blerta Bashollit, e bëri bashkë historia e Fahrije Hotit, një krushiane e cila ia del të qëndroi bashkë me shoqet e saj, që të nisin një biznes me ajvar. Gratë, përkundër dhimbjes për humbjen e familjarëve të tyre në luftën e fundit në Kosovë, skamjes dhe paragjykimeve të rrethit, ia dalin që nëpërmjet punës të krijojnë një jetë me të mirë për vetë dhe familjet e tyre. Sidoqoftë, për ekipin që një pjesë të sfidave të këtyre grave i ktheu në film, e pastaj në një histori suksesi për kinematografinë e Kosovës, përkrahja për këto gra nuk duhet ndalur asnjëherë. Për këtë arsye, pas suksesit të trefishtë në Sundance Film Festival – ku mëngjesin e 3 shkurtit mori Çmimin e Madh të Jurisë, atë të audiencës dhe Çmimin për regjinë - ekipi i filmit u kthye përsëri të komuniteti që i shërbeu si frymëzim për projektin filmik. Të shtunën organizuan një takim virtual me ekipin e filmit: regjisoren Blerta Basholli, Fahrije Hotin, aktoren Yllka Gashi si dhe producentin Valon Bajgora me qëllim që të mblidhnin të holla pikërisht për gratë e Krushës. 10 dollarë kushtoi blerja e biletës për të ndjekur takimin në “Zoom” si dhe një link tjetër u bë i qasshëm për donacione.