Kulturë

Qeveria shqiptare synon nxitjen e turizmit në Kalanë e Elbasanit

 

Si monument i rëndësishëm kulturor, Kalaja e Elbasanit identifikohet vetëm me një pjesë të murit rrethues dhe disa objekte të tjera që i kanë përballuar kohës. Struktura e saj e dikurshme ka ndryshuar shumë, shkaku i ndërtimeve të reja në atë pjesë.

Por, Qeveria shqiptare e sheh pjesën e mbetur të objektit si potencial zhvillimi edhe për ekonominë e qytetit të Shqipërisë Qendrore.