Kulturë

Komuna e TIKA merren vesh për restaurimin e Hamamit të Madh

 

Komuna e Prishtinës dhe Agjencia Turke për Zhvillim dhe Rindërtim – TIKA, kanë nënshkruar memorandum mirëkuptimi që ta bashkëfinancojnë restaurimin e Hamamit të Madh.

Nisja e punimeve në këtë monument të kryeqytetit do ta kthente atë në punishte, gati një dekadë pasi aty u ndërpre puna, me konstatimin se restaurimi po e shkatërronte objektin e trashëgimisë kulturore. Nënshkrimi i memorandumit është bërë të mërkurën, midis kryetarit të Prishtinës, Shpend Ahmeti, dhe koordinatorit të TIKA-s për Kosovë, Cihan Dinçer.