Kulturë

“Europa Nostra” e shpall Manastirin e Deçanit “monument në rrezik”

“Europa Nostra” e shpall Manastirin e Deçanit “monument në rrezik”

Propaganda e Beogradit dhe e Kishës Ortodokse Serbe ia ka dalë që organizata e njohur e trashëgimisë kulturore – “Europa Nostra” – ta përfshijë Manastirin e Deçanit në mesin e shtatëve monumenteve më të rrezikuara të trashëgimisë.

 

Propaganda e Beogradit dhe e Kishës Ortodokse Serbe ia ka dalë që organizata e njohur e trashëgimisë kulturore – “Europa Nostra” – ta përfshijë Manastirin e Deçanit në mesin e shtatëve monumenteve më të rrezikuara të trashëgimisë.

Gjatë një ngjarjeje të organizuar të enjten në format online, më e madhja organizatë në kontinent ka bërë me dije shtatë vendet më të rrezikuara të trashëgimisë. Një mysafire e veçantë e ceremonisë ishte komisionerja e BE-së, Mariya Gabriel. Lista prej 7 monumentesh vjen nga ajo prej 12 sosh, që u bë publike në fund të vitit të kaluar.