Kulturë

“Zgjimi i Popullit” për protestat e ’81-s si paralajmërim për Kosovën shtet

“Zgjimi i Popullit” për protestat e ’81-s si paralajmërim për Kosovën shtet
 

Kërkesë për barazi e paralajmërim për shtet dhe republikë i konsiderojnë demonstratat e 1981-s në Kosovë protagonistë, aktivistë e gazetarë të asaj kohe.

“Jugosllavisë i duhej vetëm një fitil që të ndizej. Gjithë ajo përndezje mbështetej mbi faktorin shqiptar që kërkonte republikën e vet...” ka thënë historiani Jusuf Buxhovi.