Kulturë

“Davidi” i Michelangelos printohet në versionin 3D

“Davidi” i Michelangelos printohet në versionin 3D
Kopja në 3D e skulpturës “Davidi” e realizuar nga Michelangelo do të ekspozohet në tetor në Dubai në “Expo 2020”
 

Një nga veprat nudo më me nam të periudhës së Renesancës – Davidi i Michelangelos – tani ka një binjak të shekullit 21 në versionin 3D.

Kopja me rrëshirë e skulpturës që është 5.2 metra e gjatë e që përmban të gjitha shenjat e origjinalit të mermerit, u krijua duke përdorur teknologjitë më të përparuara dhe do të jetë pjesa qendrore e Pavijonit të Italisë në “Expo 2020” në Dubai në tetor. Me 550 kilogramë përfshirë bazën, është 10 herë më e lehtë se origjinali.