Kulturë

Arti nën sulm pasi “MoMA”-s i kërkohet të qëndrojë larg oligarkëve

Arti nën sulm pasi “MoMA”-s i kërkohet të qëndrojë larg oligarkëve

(The Guardian) – Një nga muzetë më prestigjiozë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Muzeu i Artit Modern në New York (MoMA), është përballur me thirrje për t'ia kthyer shpinën filantropisë private, duke ngjallur kështu një debat të ri rreth mënyrës se si bëhet financimi në botën e artit.

 

(The Guardian) – Një nga muzetë më prestigjiozë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Muzeu i Artit Modern në New York (MoMA), është përballur me thirrje për t'ia kthyer shpinën filantropisë private, duke ngjallur kështu një debat të ri rreth mënyrës se si bëhet financimi në botën e artit.

Të premten, disa protestues janë konfrontuar me “MoMA”-n, dhe një person nga grupi 50-anëtarësh ka pretenduar se ishte sulmuar nga stafi i sigurisë së muzeut.