Kulturë

Regjimi bjellorus mësyn mbi artistët dhe gazetarët

Regjimi bjellorus mësyn mbi artistët dhe gazetarët
Flamuri i dikurshëm bjellorus është bërë simbol i opozitës

(DW) – Gushtin e vjetshëm bjellorusët dolën në rrugë gjithandej vendit për të protestuar kundër sundimit autokratik 26-vjeçar. Ata mëtonin se presidenti i vendit, Alexander Lukashenko, kishte manipuluar përsëri votat me qëllim që të siguronte fitore dërrmuese në zgjedhjet e fundit presidenciale.

 

(DW) – Gushtin e vjetshëm bjellorusët dolën në rrugë gjithandej vendit për të protestuar kundër sundimit autokratik 26-vjeçar. Ata mëtonin se presidenti i vendit, Alexander Lukashenko, kishte manipuluar përsëri votat me qëllim që të siguronte fitore dërrmuese në zgjedhjet e fundit presidenciale.

Nën flamurin e kuq e të bardhë të kryengritjes, qindra e mijëra protestues kërkuan zgjedhje të lira e të ndershme, kurse të fortit Lukashenko të jepte dorëheqjen në dritën e arrestimeve, torturave dhe frikësimeve.