Kulturë

“Muzeu në kuti” fuqizon kreativitetin në dobi të institucioneve muzeore

Një shëtitje në Muzeun Kombëtar të Kosovës dhe vështrimi i detajuar i koleksionit që ai posedon u kanë shërbyer disa studentëve e nxënësve të Kosovës si motiv për të nxjerrë në pah kreativitetin e tyre. Kanë pikturuar e dizajnuar disa kuti, duke rijetësuar përmes artit disa artefakte nga koleksioni i Muzeut.

 

“E ardhmja e muzeve: Rijetësimi dhe Riimagjinimi”, ka qenë temë e sivjetme për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve. E, Muzeu Kombëtar i Kosovës i është përgjigjur me aktivitetin “Muzeu në kuti”, ku një grup të rinjsh ka rijetësuar disa artefakte nga koleksioni i Muzeut. Aktiviteti është organizuar bashkë me aktivistët e “Mural Fest Kosova” e për qëllim parësor ka ngritjen e vetëdijes për ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë kulturore

Një shëtitje në Muzeun Kombëtar të Kosovës dhe vështrimi i detajuar i koleksionit që ai posedon u kanë shërbyer disa studentëve e nxënësve të Kosovës si motiv për të nxjerrë në pah kreativitetin e tyre. Kanë pikturuar e dizajnuar disa kuti, duke rijetësuar përmes artit disa artefakte nga koleksioni i Muzeut.

“Muzeu në kuti”, ka marrë emrin ky projekt që u shpalos si aktiviteti kryesor për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve, e që në Kosovë pasohet edhe me ngjarje të tjera.