Kulturë

Artistët dhe Agjencia Kundër Korrupsionit në konflikt të përhershëm

“[Anti] Korrupsion apo [Anti] Art?” ka qenë temë e bisedës, organizuar të martën pasdite nga qendra “Multimedia”

Agjencia Kundër Korrupsionit dhe Teatri Kombëtar i Kosovës janë në “luftë” me njëra-tjetrën. Për AKK-në artisti duhet të zgjedhë nëse do të jetë menaxher i një institucioni kulturor, apo ta ushtrojë profesionin e tij. Të dyja bashkë përbëjnë konflikt interesi. Kurse për njerëzit e botës së artit kjo është pa sens dhe e papranueshme.

 

Artistët duhet të zgjedhin midis pozitës udhëheqëse në institucione kulturore apo vazhdimit të krijimtarisë. Të dyja bashkë përbëjnë konflikt interesi. E për këtë, të martën mbrëma disa artistë kanë përmendur një varg shembujsh, të cilët për ta s’kanë kuptim dhe po i kushtojnë edhe skenës kulturore. Agjencia Kundër Korrupsionit e sheh ndryshe këtë situatë, pasi “konflikti i interesit është paradhomë e korrupsionit”

Agjencia Kundër Korrupsionit dhe Teatri Kombëtar i Kosovës janë në “luftë” me njëra-tjetrën. Për AKK-në artisti duhet të zgjedhë nëse do të jetë menaxher i një institucioni kulturor, apo ta ushtrojë profesionin e tij. Të dyja bashkë përbëjnë konflikt interesi. Kurse për njerëzit e botës së artit kjo është pa sens dhe e papranueshme.

Regjisori Agim Sopi dhe aktori Adrian Morina kanë shpalosur përvojat e tyre me AKK-në. Por pos ndalesave ka edhe procese hiç të lehta, sikurse shembulli i aktores Albulena Kryeziu-Bokshi. Përvojat e tyre janë treguar përballë Esad Ejupit, drejtor i Divizionit të Parandalimit të Konfliktit të Interesit në AKK në bisedën e organizuar nga qendra “Multimedia” të titulluar “[Anti] Korrupsion apo [Anti] Art?”