Kulturë

Ekspozita e parë për Holokaustin në botën arabe

Ekspozita “We Remember” në Dubai shpërfaq dëshmi të dorës së parë të të mbijetuarve të Holokaustit
 

Një ekspozitë memoriale për Holokaustin, e vlerësuar si e para e llojit të saj, është hapur në Emiratet e Bashkuara Arabe.

“Ajo na përkujton neve se karakteri i paprecedentë i Holokaustit gjithmonë do të ketë një kuptim universal”, ka thënë për CNN Kathrin Meyer, sekretare e përgjithshme në International Holocaust Remembrance Alliance. “Teksa po e shohim me pikëllim që brezi i të mbijetuarve të Holokaustit po ik, memorialët dhe muzetë bëhen edhe më të rëndësishëm që të sigurohet që kjo ngjarje e tmerrshme të mos harrohet kurrë”.