Kulturë

“Journey” me romantizëm lidh dekadën e kitaristit

Melodi dhe ritëm i butë, janë dy karakteristikat e para që hasen në albumin e parë të kitaristit Denis Rexhepi. “Journey” (Udhëtimi) e ka titulluar ai albumin e tij, i cili është përuruar të martën mbrëma në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani”.

 

Një album me kompozime të cilat dallojnë për nga ana emocionale, por që ndjekin një stil të ngjashëm e që janë vazhdimisht tërheqëse. Nëpërmjet njëmbëdhjetë kompozimeve, kitaristi Denis Rexhepi ka përmbledhur një kapitull të jetës së tij si muzikant. Kryefjala është muzika klasike frymëzuar prej periudhës romantike, por aty përvidhen edhe tinguj të muzikës latine, braziliane e asaj moderne

Melodi dhe ritëm i butë, janë dy karakteristikat e para që hasen në albumin e parë të kitaristit Denis Rexhepi. “Journey” (Udhëtimi) e ka titulluar ai albumin e tij, i cili është përuruar të martën mbrëma në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani”.

Veprat janë kryekëput të frymëzuara nga muzika romantike. Një album me kompozime të cilat dallojnë për nga ana emocionale, por që ndjekin një stil të ngjashëm e që janë vazhdimisht tërheqëse. Rexhepi, i cili jo rrallë në publik paraqitet edhe si vokalist, kësaj radhe vjen vetëm me instrumentale. Ka lënë pas edhe rockun, jazzin e zhanret e tjera, me të cilat është i njohur në performanca në hapësira të ndryshme kulturore në vend a nëpër klube.