Kulturë

Sopranoja Elbenita Kajtazi me rolin e Mimit drejt rrugëtimit lirik

“Jam shumë e emocionuar dhe pres me padurim që të këndoj...”, ka thënë Elbenita Kajtazi kur ka folur për rolin e Mimit

Lista e personazheve në repertorin e saj është e gjatë. Aty janë Pamina në “Flautin magjik”, Gretel në “Hansel and Gretel”, Musetta në “La bohème”, Liù në “Turandot”, Violetta në “La Traviata” e Adele në “Die Bat” e shumë të tjera.

 

Një ëndërr tani i është plotësuar e do të jetësohet vitin që vjen. Elbenita Kajtazi do të luajë rolin e Mimit në “La bohème” në produksionin e “Semperoper Dresden”. “Mimi ka qenë gjithmonë një ëndërr e madhe për mua”, ka thënë për KOHËN sopranoja e njohur. “Për mua karakteristik është fakti se po futem në një rrugëtim më lirik, soprano lirike, pasi që deri tani kam kënduar si soprano leggero ose ‘baby lyric’, kurse tash po i futem një repertori më lirik”

Lista e personazheve në repertorin e saj është e gjatë. Aty janë Pamina në “Flautin magjik”, Gretel në “Hansel and Gretel”, Musetta në “La bohème”, Liù në “Turandot”, Violetta në “La Traviata” e Adele në “Die Bat” e shumë të tjera.

Megjithatë, deri tani ka munguar Mimi në “La Bohème”, rol të cilin sopranoja Elbenita Kajtazi e ëndërronte që kur studionte për muzikë në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës. Tani kur ka pushtuar skenat më prestigjioze të muzikës klasike në botë, rrugëtimi i saj po shkon duke u transformuar çdo herë drejt roleve më sfiduese. E Mimi do të jetësohet vitin që vjen. Kajtazi do ta luajë këtë rol në operën produksion i “Semperoper Dresden”.