Kulturë

Ideja e Capitolit: vepra arti zbukurojnë korridoret e “shtëpisë së popullit”

 

(Kentucky Today) – Korridoret e State Capitol në Frankfort, të cilat për vite me radhë kanë shpalosur posterë të Kentucky Derby nëpër mure, tashmë kanë një larushi të gjerë arti, falë banorëve kentukianë nga i gjithë shteti.

Guvernatori Andy Beshear dhe zonja e parë Britainy Beshear së fundmi kanë shpalosur të parën ekspozitë në atë që e quajnë “Team Kentucky Gallery”. Çifti Beshear ka vënë në dukje se Capitoli – “shtëpia e popullit” – është vendi më i mirë për të përshfaqur dhuntitë artistike të banorëve dhe të sjellin një zë të tyre të përfaqësuar nëpërmjet artit.