Kulturë

Zbulohen mure nga koha e Tempullit të Parë në Jerusalem

 

Arkeologët që po gërmonin në Parkun Nacional “Qyteti i Davidit” në Jerusalem kanë nxjerrë në dritë mbetjet e murit të qytetit, të moçme thuajse 3 mijë vjet.

Ky zbulim është bërë pak para ditës së nëntë të muajit hebre Av – kur hebrenjtë nga mbarë bota shënojnë shkatërrimin e Tempullit të Parë dhe të Dytë, sikundër edhe tragjeditë e tjera që kanë pllakosur popullin e tyre.