Kulturë

Animatorja në njohjen e vetvetes

Regjisorja e filmave të animuar Lori Malépart, të dielën, nëpërmjet një videolidhjeje, në kinemanë “Jusuf Gërvalla” ka prezantuar fillet dhe rrugëtimin e saj në botën e animacionit. Prezantimin e ka përmbyllur me fotografi nga koha e karantinimit, duke u lidhur me “Izolimin”, temën e sivjetme të “Anibarit”

“Dëshiroja të bëja film erotik dhe kërkoja material në internet. Aty u ndesha me informacione për trupin në ‘Wikipedia’ dhe pashë se nuk dija sa duhet për të”, ka thënë regjisorja Lori Malépart në prezantimin e saj të dielën në “Anibar”. Një moment si ky qe i mjaftueshëm për t’i dhënë drejtim krejt krijimtarisë së saj, që u shndërrua në një lloj njohjeje të trupit të saj, vetvetes

 

“Dëshiroja të bëja film erotik dhe kërkoja material në internet. Aty u ndesha me informacione për trupin në ‘Wikipedia’ dhe pashë se nuk dija sa duhet për të”, ka thënë regjisorja Lori Malépart në prezantimin e saj të dielën në “Anibar”. Një moment si ky qe i mjaftueshëm për t’i dhënë drejtim krejt krijimtarisë së saj, që u shndërrua në një lloj njohjeje të trupit të saj, vetvetes

Sensualiteti femëror ka ditur t’i ngacmojë frymëzimet krijuese të poetëve, muzikantëve e shumë artistëve të tjerë. Mirëpo, sa ka arritur animacioni ta transmetojë atë nëpërmjet botës shpirtërore të sekuencave lëvizëse? Kjo ia kishte ngacmuar kureshtjen regjisores së filmave të animuar Lori Malépart nga Kanadaja, e cila interesimin e saj e ktheu në shtrirje të një rrugëtimi të ri për të. Si ish-studente e filmave të animuar dhe arteve pamore në Universitetin e Concordias, ajo dëshironte të depërtonte në një dimension tjetër. Për ketë ajo ka folur paraditen e së dielës në ditën e tretë të festivalit ndërkombëtar të filmit të animuar “Anibar”, në kinemanë “Jusuf Gërvalla” në Pejë.

Përtej temave të përditshme, problemeve psikike e pasqyrimeve nganjëherë komike të situatave njerëzore, ajo kishte dashur të hynte në brumin e krijimit të gjeneratave njerëzore.