Kulturë

Një copë muri nga Bregu Perëndimor vihet në ankand

Vepra e Banksyt e vitit 2005 “Spike” do të nxirret në ankand (Foto: “Valuart”)
 

Në vitin 2005, artisti Banksy mori një copë nga barriera izraelite në Bregun Perëndimor dhe e përdori atë për “ndjekje thesaresh”. Kjo copëz, e quajtur Spike, është gjetur në Palestinë dhe që prej atëherë ka kaluar disa herë nga dorë në dorë. Tani ajo është duke rrugëtuar drejt ankandit, jo si send fizik, por si NFT (Non-fungible token – diçka që është unike e nuk mund të zëvendësohet me diçka tjetër – v.j).

“Valuart”, një platformë e re e NFT-së, tashmë e ka shpallur ankandin për “Spike” duke qenë i hapur deri më 30 korrik. Por ajo çka bie në sy është se artisti i rrugës nuk do të jetë i përfshirë në shitjen e kësaj vepre. Është këngëtari italian i operave, Vittorio Grigolo, që ka në pronësi “Spike” dhe e ka bashkëthemeluar këtë platformë, ai i cili ka punuar për të krijuar këtë NFT.