Kulturë

Prishtina gati për muralet që shpërfaqin “Përrallat e Bashkimit”

Olimpiada e artit publik, siç konsiderohet festivali ndërkombëtar i grafitit, “Meeting of Styles”, edhe këtë vit do të mbahet te rrethrrotullimi në lagjen “Lakërishte”. Muralet do t’i bashkojë tema e sivjetme e titulluar “Përrallat e Bashkimit”

“Çfarë ndodh kur grafistë të njohur nga vende të ndryshme bëhen bashkë?”, kjo është pyetja që sivjet kanë parashkruar organizatorët e festivalit “Meeting of Styles”. Ata besojnë se qyteti bëhet më i gjallë, nis krijimi i tregimeve dhe njerëzit bashkohen. Diçka të tillë presin që të ndodhë edhe sivjet në edicionin e pestë të festivalit.

 

Hyrja në qendër të Prishtinës, përkatësisht rrethrrotullimi në “Lakërishte”, javën tjetër do të marrë një pamje krejtësisht tjetër. Festivali “Meeting of Styles” është gati për kapitullin e radhës. Do të bëjë bashkë rreth 80 artistë, të cilët me veprat e tyre të artit do të mbulojnë rreth 3 mijë metra katrorë

“Çfarë ndodh kur grafistë të njohur nga vende të ndryshme bëhen bashkë?”, kjo është pyetja që sivjet kanë parashkruar organizatorët e festivalit “Meeting of Styles”. Ata besojnë se qyteti bëhet më i gjallë, nis krijimi i tregimeve dhe njerëzit bashkohen. Diçka të tillë presin që të ndodhë edhe sivjet në edicionin e pestë të festivalit.

Drejtori i festivalit, Agon Xhelili, ka treguar detaje nga aventura treditore e ngjyrave, që pritet të nisë më 13 gusht. Ata janë kthyer në lokacionin ku ishin vendosur vjet. Kanë një arsye për këtë. Pandemia e numri i vogël i artistëve pjesëmarrës kishin bërë që të mbulonin vetëm 1/3 e hapësirës së planifikuar. Për këtë arsye, Olimpiada e artit publik, siç konsiderohet festivali ndërkombëtar i grafitit, “Meeting of Styles”, edhe këtë vit do të mbahet te rrethrrotullimi në lagjen “Lakërishte”. Muralet do t’i bashkojë tema e sivjetme e titulluar “Përrallat e Bashkimit”.