Kulturë

Përkujtimi i vetëm për Adem Mikullovcin me postime në rrjete sociale

Adem Mikullovci (21 dhjetor 1937 - 15 shtator 2020)

“Erdha në këtë botë në një varfëri teknike ku nuk dinim se çfarë është telefoni e makina. Po e lë këtë botë në një rrëmujë teknike me aq aparatura, internet e gjithfarë dreqnie...”, do të thoshte Adem Mikullovci në maj të vitit 2018.

 

Të mërkurën kur edhe u bë fiks një vit nga vdekja, aktori, politikani e skenaristi, është përkujtuar vetëm virtualisht. Dhe atë jo shumë. Është bërë një përkujtim krejt periferik, siç bëhet pashmangshëm për ata që kanë lënë alamet gjurmësh në shumë sfera të jetës në Kosovë.

“Erdha në këtë botë në një varfëri teknike ku nuk dinim se çfarë është telefoni e makina. Po e lë këtë botë në një rrëmujë teknike me aq aparatura, internet e gjithfarë dreqnie...”, do të thoshte Adem Mikullovci në maj të vitit 2018.

Aty në një rrëfim të gjatë për “oralhistorykosovo” fliste për zhvillim teknologjik dhe hamëndesonte se a ishte më mirë në fëmijërinë e tij apo në kohën kur po jetonte dittë e pleqërisë.