Kulturë

Aventura e ekspedita malore në filma kulmorë botërorë

“BANFF Kosovo”, festivali i filmit për sportet malore dhe aventurën në natyrë, është i vetmi festival i këtij zhanri që vjen para publikut vendor. Prishtina për herë të dytë po bëhet nikoqire e këtij festivali që zanafillën e pati para më shumë se katër dekadave në Kanada. Kosova është në mesin e rreth 40 shteteve që plotësojnë hartën e kësaj ngjarjeje me nam.

 

Ekipi prapa festivalit “BANFF Kosovo” beson se nëpërmjet filmit mund të ndikohet në promovimin e sporteve malore, aventurave në natyrë dhe në fuqizimin e gruas në sporte e në mbrojtje të ambientit. Ndikimin e tyre do ta synojë te publiku nëpërmjet 16 filmave që do t’i sjellin në “Cineplexx”

“BANFF Kosovo”, festivali i filmit për sportet malore dhe aventurën në natyrë, është i vetmi festival i këtij zhanri që vjen para publikut vendor. Prishtina për herë të dytë po bëhet nikoqire e këtij festivali që zanafillën e pati para më shumë se katër dekadave në Kanada. Kosova është në mesin e rreth 40 shteteve që plotësojnë hartën e kësaj ngjarjeje me nam.

Gjithçka kishte nisur nga dëshira e disa të rinjve për të promovuar këto sporte në Kosovë, vend që, sipas tyre, ka shumë potencial.