Kulturë

PEN Qendra Ndërkombëtare me udhëheqje të re

 

Këto ditë u kremtua 100-vjetori i themelimit të shoqatës botërore të shkrimtarëve, PEN International me seli në Londër. Me këtë rast u mbajt Kongresi i 100 Vjetorit të themelimit. Në Kongres, si pjesëmarrëse aktive online, mori pjesë edhe PEN Center Kosova. Ishte e pranishme edhe PEN Qendra e Shqipërisë.

Gjatë pesë ditëve, nga 20 deri më 24 shtator, në Kongres u shtruan tema për të cilët janë angazhuar shkrimtarët nga shumë vise të botës: Liria, barazia, e drejta e fjalës dhe të drejtat gjuhësore, ka njoftuar PEN Qendra e Kosovës.