Kulturë

Statuja “përçarëse” e Davidit

Një nga atraksionet më të përfolura në panairin botëror “Dubai Expo 2020” – që ka nisur në Dubai më 1 tetor dhe do të zgjasë deri më 31 mars të vitit që vjen – është një statujë e mrekullueshme në Pavijonin e Italisë që po habit njerëzit, siç bëri origjinali më shumë se 500 vjet më parë
 

Statuja origjinale e Davidit është lakuriq dhe disa vizitorë e shohin pamjen e kufizuar të kopjes së saj në “Expo 2020” të Dubait si një formë censure.

Të tjerë thonë se mënyra se si shfaqet Davidi në këtë ekspozitë është një formë e shprehjes artistike. Vetëm personat me bileta “VIP” kanë mundësi ta shohin statujën të plotë, nga koka te këmbët.