Kulturë

Piktura e Basquiatit në ankand me çmim fillestar prej 40 milionë dollarësh

“Christie’s”, e cila do të shesë pikturën e Basquiatit të vitit 1982, “Guilt of Gold Teeth” në një ankand në New York më 9 nëntor
 

Çdo sezon ankandesh, pikturat e Jean-Michel Basquiat nxirren në shitje, dhe së bashku me to vijnë shuma të mëdha parash. Kjo vjeshtë nuk do të jetë ndryshe në këtë aspekt, me shtëpinë e ankandeve “Christie’s”, e cila do të shesë pikturën e Basquiatit të vitit 1982, “Guilt of Gold Teeth” në një ankand në New York më 9 nëntor.

Një vepër e Basquiat, të cilën artisi e realizoi kur ishte vetëm 22 vjeç, do ta ketë çmimin fillestar rreth 40 milionë dollarë, ka thënë një zëdhënës i “Christie”.