Kulturë

“Siparantum” nga Kosova, i artë në Kroaci

Kori “Siparantum” i Pejës konkurroi në mesin e 14 koreve garuese në “Zlatna Lipa” të Tuhelit të Kroacisë, ku mori “Pllakatin e Artë”

Kori nga Peja, që për herë të parë bëri që një kor nga Kosova të marrë pjesë në garën “Zlatna lipa” në Kroaci, mori “Pllakatin e Artë”. Në program pati veprën “Me nji lule” të kompozitorit Memli Kelmendi, “Amor io fallo” të kompozitorit belg Jan Van Der Roost, “Dies Irae” të amerikanit Ryan Main dhe “Nyon, Nyon” të Jake Runestad, po ashtu kompozitor amerikan. “Të konkurrosh në mesin e 14 koreve dhe të zgjidhesh më i mirë për ne është shumë e rëndësishme dhe na bën të besojmë në suksese të tjera që mund t’i kemi në festivalet e ardhshme ndërkombëtare”, ka thënë dirigjenti i “Siparantumit”, Memli Kelmendi

 

Kori nga Peja, që për herë të parë bëri që një kor nga Kosova të marrë pjesë në garën “Zlatna lipa” në Kroaci, mori “Pllakatin e Artë”. Në program pati veprën “Me nji lule” të kompozitorit Memli Kelmendi, “Amor io fallo” të kompozitorit belg Jan Van Der Roost, “Dies Irae” të amerikanit Ryan Main dhe “Nyon, Nyon” të Jake Runestad, po ashtu kompozitor amerikan. “Të konkurrosh në mesin e 14 koreve dhe të zgjidhesh më i mirë për ne është shumë e rëndësishme dhe na bën të besojmë në suksese të tjera që mund t’i kemi në festivalet e ardhshme ndërkombëtare”, ka thënë dirigjenti i “Siparantumit”, Memli Kelmendi

Fiks 98.33, ishin pikët e korit “Siparantum” në garën ndërkombëtare të koreve “Zlatna lipa” (Bliri i artë) që mbahet në Tuhel të Kroacisë. Kaq i mjaftuan për të dalë i pari në mesin e 14 koreve garuese nga Kroacia, Sllovenia e Bosnjë-Hercegovina. Kështu, Kori nga Peja, që për herë të parë bëri që një formacion i tillë nga Kosova të marrë pjesë në këtë garë, solli prej atje “Pllakatin e Artë”.

Edicioni i 12-të i “Zlatna lipa” u mbajt në formatin hibrid. Gara u ndoq për së afërmi nga publiku konform rregullave të Kroacisë për parandalimin e përhapjes së koronavirusit, si dhe u transmetua live në rrjetet sociale. Gjatë 11 vjetëve, 95 kore dhe ansamble korale nga vende të ndryshme të botës janë bërë pjesë e kësaj gare. Këtë vit morën pjesë 14 kore.