Kulturë

“Pa vend“ triumfon në Francë bashkë me “Zgjoin”, që vazhdon suksesin në Gjermani

Zgjoi, nën regji të Blerta Bashollit, në edicionin e 43-të të festivalit mesdhetar të filmit “Cinemed” mori çmimin kryesor në garën për filma të metrazhit të gjatë. E diela solli lajmin se ky film u shpërblye edhe në edicionin e 36-të të Festivalit të Pavarur të Filmit në Osnabrück të Gjermanisë

Të shtunën mbrëma “Zgjoi”, nën regji të Blerta Bashollit, dhe “Pa vend”, nën regji të Samir Karahodës, u zgjodhën filmat më të mirë në edicionin e 43-të të festivalit mesdhetar të filmit “Cinemed”. Ndërsa e diela solli lajmin se “Zgjoi” u shpërblye edhe në edicionin e 36-të të Festivalit të Pavarur të Filmit në Osnabrück të Gjermanisë me çmimin kryesor

 

Të shtunën mbrëma “Zgjoi”, nën regji të Blerta Bashollit, dhe “Pa vend”, nën regji të Samir Karahodës, u zgjodhën filmat më të mirë në edicionin e 43-të të festivalit mesdhetar të filmit “Cinemed”. Ndërsa e diela solli lajmin se “Zgjoi” u shpërblye edhe në edicionin e 36-të të Festivalit të Pavarur të Filmit në Osnabrück të Gjermanisë me çmimin kryesor

“Pa vend” e “Zgjoi”, dy filmat që kanë qenë në vëmendje të medieve në vend por edhe atyre ndërkombëtare, për shkak të sukseseve që po shënojnë, duket se nuk kanë të ndalur. Dita- ditës çmimet veç radhitën në sirtarët e tyre. Çdo shpërblim është një mundësi për të triumfuar në çmimet më të mëdha që i synojnë: “EFA” e “Oscars”. Të shtunën mbrëma “Zgjoi”, nën regji të Blerta Bashollit, dhe “Pa vend”, nën regji të Samir Karahodës, u zgjodhën filmat më të mirë në edicionin e 43-të të festivalit mesdhetar të filmit “Cinemed”. Ndërsa e diela solli lajmin se “Zgjoi” u shpërblye edhe në edicionin e 36-të të Festivalit të Pavarur të Filmit në Osnabrück të Gjermanisë me çmimin kryesor.

“Zgjoi” mori çmimin kryesor në garën për filma të metrazhit të gjatë. Fitoi “Antigonenë e artë” (Antigone d'or). Çmimi, që ka shpërblim financiar prej 15 mijë eurove, u nda nga juria në krye me regjisoren, aktoren dhe muzikanten Asia Argento. Anëtarë të jurisë ishin regjisorët Claire Burger dhe Camille Vidal-Naquet, muzikanti David Carreta dhe aktori Pierre Deladonchamps. Kurse më i mirë në kategorinë e filmave të shkurtër u zgjodh “Pa Vend” i Samir Karahodës. Çmimi, që ka vlerë monetare 4 mijë euro, u nda nga juria që kishte në përbërje regjisorët Florence Miailhe, Walid Matter, si dhe Camille Chevalire, pjesë e “Directors’ Fortnight”. Në anën tjetër, “Zgjoi” në Osnabrück mori Çmimin e Filmit të Paqes.