Kulturë

“Run for Sharr” midis bukurive e alarmit për mbrojtjen e natyrës

Përvojën dhjetëvjeçare të njohjes së Sharrit dhe thirrjen për vetëdijesim social e kujdes institucional alpinistja Uta Ibrahimi e ka bashkuar në një dokumentar dhjetë minutash

Barishtet e vogla, thepat e shumtë, drunjtë, të cilët ia shtojnë natyrës një vrazhdësi të ngrohtë, burimet ujore plot freski bashkë me faunën mund të shihen në Bjeshkët e Sharrit. Jo rrallë krahasohen me Alpet zvicerane. Pikërisht bukuria e tyre ka arritur të jetë cak ku kanë filluar të lindin ëndrrat. Kështu i ka ngjarë Uta Ibrahimit.

 

Barishtet e vogla, thepat e shumtë, drunjtë, të cilët ia shtojnë natyrës një vrazhdësi të ngrohtë, burimet ujore plot freski bashkë me faunën mund të shihen në Bjeshkët e Sharrit. Jo rrallë krahasohen me Alpet zvicerane. Pikërisht bukuria e tyre ka arritur të jetë cak ku kanë filluar të lindin ëndrrat. Kështu i ka ngjarë Uta Ibrahimit.

Për alpinisten, e cila deri më tani ka arritur të ngjitet në mbi 11 maja të bjeshkëve anembanë botës, përfshirë Everestin, Uta Ibrahimi, Malet e Sharrit mbesin dashuria e parë e saj. Ekspeditën e parë drejt këtyre bukurive malore, që gjenden në pjesën juglindore të Kosovës, ajo e kishte nisur vite më parë. Këtu kishte filluar historia sfiduese dhe e suksesshme e saj.