Kulturë

Kosova në Venecie me “Monumentalitetin e përditshmërisë” si bashkëjetesë

Jakup Ferri në ekspozitën e tij personale më 6 gusht 2020, në Galerinë Kombëtare të Kosovës

Përditshmëria bashkë me dinamikën që merr kur shpërfaqet në punimet e Jakup Ferrit do të jetë “fytyra” e Kosovës në Bienalen Ndërkombëtare të Artit në Venecie më 2022. Vizatimet, pikturat e tapiceritë e artistit që jeton midis Kosovës dhe Holandës do të “veshin” Pavijonin e Kosovës në ngjarjen më të madhe të artit bashkëkohor në botë. Do të paraqiten si propozime të gjalla për bashkëjetesë dhe si vepra që ngjallin shpresë.

 

Nt: Një komision prej pesë anëtarësh ka vendosur që projekti “The Monumentality of the Everyday” (Monumentaliteti i përditshmërisë) i Jakup Ferrit, me kuratore gjermanen Inke Arns, të përfaqësojë Kosovën në edicionin e 59-të të Bienales, që do të hapë dyert në fundprill të vitit që vjen, për t’u mbyllur në fundnëntor. Vizatimet, pikturat e tapiceritë e artistit që jeton midis Kosovës dhe Holandës do të “veshin” Pavijonin e Kosovës në ngjarjen më të madhe të artit bashkëkohor në botë

Përditshmëria bashkë me dinamikën që merr kur shpërfaqet në punimet e Jakup Ferrit do të jetë “fytyra” e Kosovës në Bienalen Ndërkombëtare të Artit në Venecie më 2022. Vizatimet, pikturat e tapiceritë e artistit që jeton midis Kosovës dhe Holandës do të “veshin” Pavijonin e Kosovës në ngjarjen më të madhe të artit bashkëkohor në botë. Do të paraqiten si propozime të gjalla për bashkëjetesë dhe si vepra që ngjallin shpresë.

Një komision prej pesë anëtarësh ka vendosur që projekti “The Monumentality of the Everyday” (Monumentaliteti i përditshmërisë) i Jakup Ferrit, me kuratore gjermanen Inke Arns, të përfaqësojë Kosovën në edicionin e 59-të të Bienales, që do të hapë dyert në fundprill të vitit që vjen, për t’u mbyllur në fundnëntor.