Kulturë

Kosova dhe Shqipëria edhe me një varg marrëveshjesh në kulturë

 

Kosova dhe Shqipëria janë marrë vesh për bashkëpunime të reja në kulturë e trashëgimi kulturore. Kalendari i përbashkët kulturor është përtërirë në mbledhjen e dy qeverive të mbajtur të premten në Elbasan. Është një protokoll bashkëpunimi që fillet i ka në shkurt të vitit 2014, kur dy ministritë e kulturës ishin marrë vesh për ngjarje të përbashkëta kulturore. Marrëveshjet në pjesën më të madhe të tyre vazhdimisht kanë ngecur pa u implementuar në praktikë. Sidomos pas bashkëpunimit në vitin e parë.

Por ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, dhe homologia e tij nga Shqipëria, Elva Margariti, janë zotur për bashkëpunime konkrete.