Kulturë

Rijetësimi i muzeve të Gjirokastrës, kapitull i ri për turizëm kulturor

Gjirokastra, me kalanë, rrugët me kalldrëm, muret dhe çatitë prej guri dhe ballkonet e drunjta është thesar i arkitekturës unike. Aktualisht po restaurohen katër monumente
 

Qeveria e Shqipërisë është e vendosur që për Gjirokastrën të hapë një kapitull të ri me investimet që po bëhen aty. Kjo, sipas autoriteteve shqiptare, do të ndikojë në rritjen e ofertës turistike për këtë qytet.

“Muzetë janë kujtesa jonë, ndaj dhe duhet t’i mbajmë gjallë, t’i kthejmë në institucione që i rrëfejnë të gjitha brezave”, ka thënë ministrja e Kulturës e Shqipërisë, Elva Margariti, të premten, derisa ka përcjellë nga afër njërin nga projektet në zbatim. Sipas saj, rrjeti i muzeve të Gjirokastrës është ndër më interesantët që po rijetësohet, duke folur me publikun me gjuhën e kohës.